Andy & Calle

BDSM-clowner

Calle om Andy:
Redan första gången jag såg Andy utöva repkonst insåg jag omedelbart att detta är en människa jag verkligen kan lära mig väldigt mycket av – inte bara hans enorma kunskap om japansk repkonst och bindande. Hans enorma närvaro, precision, värme, kärlek – både till repkonsten och till föremålen för hans bindande – imponerade på mig stort. Jag såg direkt att här har vi en människa som verkligen är seriös och passionerad.

Andy är en underbar mix av å ena sidan extremt kunnig, å andra sidan väldigt ödmjuk – lågmäld men ändå karismatisk; mjuk och följsam, men med en påtaglig pondus och auktoritet; allvarlig OCH lekfull – en konstnär, kort och gott, med ett stort hjärta och en passion för att dela med sig av sitt kunnande.

Vi har gått på flera av varandras kurser, och min respekt för Andy bara ökar för varje gång vi ses. Att hålla kurser tillsammans, i våra personliga uttryck för BDSM kändes som ett riktigt drömprojekt, och nu har vi kommit igång!

whip

Andy om Calle:
Jag mötte Calle för första gången på en Sexsibilityfestival. Jag gjorde då mina första trevande steg utanför BDSM-världen både som deltagare och lärare. Min målsättning var att prova på så många olika smaker av workshops som möjligt och vara öppen för nya intryck och människor.

Min väg genom veckan korsades av urskogsshamaner, sexuellt frigjorda tantrikas och buskis-Svenssons med en fascination för väldigt långa kramar. Och så var det Calle, som hämningslöst blandade allt som alla andra gjorde (ofta bättre än originalet), samtidigt som han bytte ut allt skenheligt mot avväpnande lek.

Lekfullhet och bredd är de två orden jag skulle välja för att beskriva Calle. Efter den första festivalen har jag mött Calle som en salig blandning av konstellationer – som erfaren workshopledare, nyfiken workshopdeltagare, ändlös debattör, engagerad sagoberättare, kärleksfull inspirationskälla och vän.

thin rope

Mer om Calle & Andy:

calle_blasereld

Calle Rehbinder:
Calle Rehbinder är en van kursledare i ämnen som berör och involverar personlig utveckling, uttryck och process – som t.ex. teaterimprovisation, shamanism och sex.

Med snart 300 tantriska kärlekskurser i bagaget är det ingen överdrift att påstå att Calle har mycket god erfarenhet av att leda och inspirera människor i ämnena sex, kärlek och samlevnad. Utöver detta arbetar Calle konstnärligt med gestaltande av erotik i bild och skrivande, håller föredrag i samma ämnen, samt erbjuder privat coaching gällande relationer, kärlek och sexualitet – för såväl par som enskilda personer.

Calle har också skrivit mycket om sex, erotik och relationer i flera olika tidskrifter, och är en aktiv debattör i bl.a. sexualpolitiska frågor. Calle har även arbetat med shamanistiska tekniker i över 20 år, och höll under en tioårsperiod mycket populära trumresor regelbundet i Stockholm – något Calle nu har kommit igång med igen!

”Leken kan vara den effektivaste vägen till det djupaste allvaret. Genom leken och skrattet öppnar du upp otroligt effektivt, för känslor och kärlek. Kroppen är en del av den du är och så länge du har begränsningar av skam och skuld runt din kropp så kommer det att begränsa dig och hindra dig från att uppnå dina mål. Upplevandet av här och nu gör att du kan bli fri från jakten i livet. Du kan bli mer tillfredsställd i nuet. Om det finns saker som du drömmer om som du inte kan uppleva för att du har satt dina gränser för snävt då kan du behöva gå utanför ditt revir och bryta ny mark för att växa som människa. Du kan bli rikare, mer levande, storslagen men det händer bara om du vågar gå utanför staketet.”

Läs mer om Calle och hans andra kurser på hans erotiska hemsida! »

thin rope

Andy Buru

Andy Buru:
Andy Buru brinner för den japanska repkonsten Kinbaku. Han har under de senaste åren rest världen runt för att uppleva och inspireras av den japanska repkulturen där han haft äran att lära av sina förebilder som Osada Steve, Yukinaga Max och Felix Ruckert.

Andy uppmuntrar till fler möten som förenar rep och tantra, med fokus på den intima kommunikation som uppstår mellan den bundna och den som binder. Repen blir för Andy till ett redskap för att undersöka makt och surrender, ying och yang, den mänskliga essensen och estetiken.

Andy Buru har en bakgrund som team- och systemcoach, och söker en balans i sitt liv som blandar kropp, sinne och hjärta genom yoga, improvisation, akupressur, hypnos och löpning.

Tillsammans med Denice Enerhag skapar han konceptet We Are Play i Stockholm, ett community och en plattform för workshops, som uppmuntrar till ett utforskande av kropp, sexualitet, kraft och relation till makt i en trygg och lekfull miljö.

”We Are Play inspireras av både tantra och BDSM/Conscious kink. Vi ser ett behov av förena dessa världar och våga se bortom heliga lotusställningar och mörka källare, för att istället utforska dess gemensamma essäns; som är tillit, kommunikation och inkännande; som är sensualitet, djup samhörighet, urkraft, närvaro och en expansion av medvetandet. Utifrån detta vill vi skapa en plats för lek, njutning, healing och konst. En plats som involverar hela individen på en fysisk, intellektuell och spirituell nivå, där kropp, hjärna och hjärta kan mötas. Där vi i tillåtande nyfikenhet får möjlighet att möta alla delar av oss själva och av andra.”

Läs mer om Andy och hans verksamhet på hans hemsida! »

Rep

Annonser