Om kursen

Bow down to your master

Mer om Ecstasy Play

Ecstasy Play är tänkt som en djupdykning i det man till vardags kallar BDSM – men på ett alldeles speciellt sätt. Både Andy och Calle har utvecklat egna tekniker och attityder i sitt pedagogiska arbete med sexualitet, närvaro, intima möten, sensualism, kärlek och lek. Detta sätter naturligtvis en alldeles egen prägel på just denna kurs – och alla kurser Andy eller Calle håller över huvud taget. Det betyder att du kan få ut mycket av denna kurs oavsett om du är nybörjare eller erfaren.

Andy är en mästare på Kinbaku, japansk repkonst, och lotsar gruppen in i att inte bara lära sig de rätta knutarna, utan framför allt varför, hur, med vilken inställning och med stor medvetenhet, tålamod, sinnlighet och närvaro man bör ha i mötet med en annan människa – oavsett om man är den som binder eller den som blir bunden. Alla kommer att få pröva både och.

Calle har utvecklat konsten att ge och ta emot intensivt njutbar smärta i smiskandet, och kallar detta Zen Spanking. Till viss del kommer inspirationen till detta namn just från kyosaku, den sortens smisk med träpinne mot skuldrorna som sker i vissa zenbuddhistiska tempel (i syfte att öka sitt fokus under meditationen), men framför allt handlar det om att ladda hela mötet med väldigt mycket kärlek, energi, rörelse, ljud och extas – klassiska ingredienser i modern tantra. Calle lägger alltså samman det tantriska med BDSM, och ut kommer något alldeles sensationellt.

Både Calle och Andy tar in dominans och underkastelse i alla övningar, eftersom det finns med som en komponent i all BDSM – om än mer sekundärt för vissa, primärt för andra, och på väldigt olika sätt, förstås. Calle förmedlar tekniker, attityder och kroppsspråk från teatervärlden, om hur man med lätthet och lekfullhet kan gå in i tydligt dominanta respektive underordnade roller i en dynamisk relation. Andy, med sin brinnande passion för makt, kommer dela med sig av den bakomliggande psykologin om varför vi attraheras och fascineras av dominans och underkastelse – hur de flesta människor på kvällen kan fantisera om det de kan demonstrera emot på dagen. Detta gör vi ur diverse olika perspektiv – allt ifrån Shamanism till Jung och Frankl.

Kinky Croquis

Rep

Annonser